top of page

TableOnline BLOG: Guru

TableOnline käis seekord külas restoranis Guru ja peab kohe ära mainima, et olime tõeliselt üllatunud! Tegemist on stiilse ja mõnusa restoraniga, kus on tunda ka killuke suurlinnade glamuuri. Hetkeks tekkis lausa tunne, nagu oleksime sattunud hoopiski Londonisse! Tallinnas asuv India restoran Guru on koht, kus võib kogeda tõeliselt maitseküllast India kööki väga mõnusa teenindusega, hubases kuid samas elegantses atmosfääris. Guru asub Aia tänaval, Vanalinna piiril - seega pääseb mugavalt ligi nii jalgsi kui ka autoga. Restorani menüü koosneb maitsvatest ja tuntud, aga ka Eestis vähem tuntumatest India kööki tutvustavatest roogadest, mida presenteeritakse kaasaegsel viisil. Samuti on menüüs põnevad kokteilid ning hea venivalik. Lisaks suurepärasele maitseelamusele loob täiusliku terviku ka läbimõeldud muusikavalik.



Guru peakokk Prashant Tiwari on tõeline India köögi guru. Prashant on pärit New Delhist ja on kokana töötanud pea 20 aastat. Enne Eestisse tulekut toimetas ta Indias Crowne Plazas, Dubais Marco Polo hotellis ning samuti Omaanis Soharis Crowne Plazas. Erinevate auhindadega pärjatud meisterkokk toob teieni India põhja-ja lõunaosa köökide parima valiku. Detailidele orienteeritud, valib ta toorainet hoolikalt. Mees on tõeline tandoori roogade ja karride meister. Prashant on loonud menüü, mille sarnast Tallinnas mujal ei leidu.


ATMOSFÄÄR: Restorani sisekujundus on kahtlemata silmapaistev ning stiilne. Sisenedes leiab end hubases ja modernses keskkonnas, kus on kasutatud erinevaid värve ja tekstuuride kombinatsioone, et luua mõnus õhkkond. Guru restoranis on kindlal kohal ka hea muusikavalik, mis käib käsikäes suurepärase maitseelamuse ja atmosfääriga.


TOIT: Guru menüü pakub erinevaid traditsioonilisi India roogasid, mis on valmistatud parimatest koostisosadest ning meeldivad nii India köögi austajatele kui ka neile, kes soovivad midagi uut ja põnevat proovida. Restorani peakokk on pärit Indiast ning tema kogemus ja oskus on loonud menüü, mis on täis autentseid maitseid ja vürtsikaid elamusi. Valikus on nii taimetoitlasele sobivat, kui ka liha- ja kalatoite - menüüst leiab kindlasti midagi iga maitse jaoks.


Meie proovisime ära kolm hitt-rooga. Onion Bhaji - need on gram jahu ja vürtside segus peenelt hakitud õhulised sibula kotletid, mis oma mõnusa seest mahlase ja väljast krõbiseva olemuse tõttu on väga levinud India suupiste. Need on täiuslikud nii värske mündi kui ka magusama tamarind'i kastme sisse kastetuna. Kana tikka salat juurviljade, piparmündi ja vürtsika Guru kastmega saab kindlasti meie üheks selle suve lemmikroaks. Maitsetest plahavatav, täitev ning tervislik. Pearoast maitsesime Guru külastajate ühte lemmikrooga - meriahvena malabar - vürtsine kookose-karrilehtede kaste tomati ja sibulaga. Malabar karri on Lõuna-India roog, mis on eriti seotud Kerala piirkonnaga, kus rannajooned ja kliima muudavad vürtsikad kalakarrid populaarseks. Hõrk ja õrna tekstuuriga meriahven ülimaitsvas kastmes võitis ka meie südamed! Kui vaadata Guru menüüd, siis üks roog on põnevam kui teine - loodame juba peagi nende maitseid uuesti avastama minna.


Kokkuvõtteks võib öelda, et Guru restoran on ideaalne koht neile, kes soovivad nautida autentset India kööki kaasaegses ja stiilses keskkonnas. Nende menüü on mitmekesine ja kvaliteetne, sisekujundus on läbimõeldud ning muusika sobib ideaalselt kogu õhkkonnaga. Tegemist on restoraniga, mida kindlasti tasub külastada!


Aadress: Aia 10a




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page