Schloss Fall on ajalooline hotell, mis asub Harjumaal Keila-Joal. See hotell pakub luksuslikku majutust ja võimalust nautida kaunilt renoveeritud 19. sajandi lossi ajalugu ja ilu. Hotell asub kaunil looduslikul alal, mis on täis rohelust ja kaunist vaadet Keila Joa jõele ja lossipargile. Lossi peamajas asub 5 luksuslikku sviiti, Prantsuse köögist inspireeritud a'la carte restoran ning muuseum, mis koosneb lossi ajaloost ja erinevatest hooajalistest näitustest. Peahoone kõrval asub väikemõisahoone, kus on 14 deluxe tuba ja 2 sviiti. Keila-Joa Schloss Fall hotell on ideaalne koht neile, kes otsivad luksuslikku ja rahulikku puhkust, mis on pealinnast kõigest pooletunnise autosõidu kaugusel. Keila-Joa loss on valitud üheksa maailma parima lossihotelli hulka Conde Nast Traveleri poolt.
ASUKOHT: Keila Joa loss Schloss Fall asub asub 26 km kaugusel Tallinna vanalinnast, Keila-Joa jõe ääres, 1833. aastal ehitatud rüütlilossis. 18.–19. sajandi stiilis sisekujundusega hotell on imekaunilt renoveeritud ja väärib külastust juba vägagi elegantse interjööri nautimiseks. Juga paikneb 3-minutilise ja mererand ligikaudu 15-minutilise jalutuskäigu kaugusel. Saadaval on ka transporditeenus äriklassi auto või helikopteriga.
TOIT: Restoran pakub Prantsuse köögist inspireeritud maitseelamusi, moodsas võtmes. Sergei Nazarenko, restorani Schloss Fall peakokk iseloomustab oma kokkamist kui puhast, erksate värvide ja maitsete harmooniat taldrikul. Tema jaoks on need ideaalsed struktuurielemendid, mis tagavad roa täiusliku välimuse. Sergei hindab tooraine tõelist maitset nii, nagu loodus on selle loonud. Seetõttu on ta võtnud eesmärgiks luua puhta maitsega roogasid, millest on saanud ka restoran Schloss Falli eripära.
Puhtad ja harmoonilised maitsed - täpselt niimoodi kirjeldaksime ka meie oma kogemust. Proovisime 3-käigulist a'la carte menüüd, mis on inspireeritud erinevatest aastaaegadest. Meie algroogadeks olid pomme de terre à crêpes - graavilõhe kartuli pliinil koos munakreemi, kurgi ja kalamarjaga ning hirve carpaccio ürdi aioli, kapparite ja seenega.
Pearoaks nautisime tõeliselt hõrku hirveliha, mis serveeriti ratatouille, kartuli, punaveini-trühvlikastmega. Hiidlest herneste, spinati ja marineeritud porgandiga lihtsalt sulas suus. Nii puhtad ja selged maitsed ning mõnusa tekstuuriga kala sobib imeliselt klaasikese Domaine Hervé Azo Chablis veiniga.
Kirsi-ploomi couli ja vaniljejäätisega fondant au chocolat maitses mõnusalt intensiivne ja šokolaadine. Tarte tatin õunte, mee ja anglaise kastmega oli õhuline ja kerge - mõlemad täiuslikud magustoidud selle imekauni lõuna lõpetuseks.
Kindlasti väärib ära märkimist see, et suvel on lossis avatud romantiline terrass ning samuti ärge unustage külastada lossimuuseumit ning näitusesaali!
Aadress: Pargi alle 5, Keila-Joa
Comments