top of page

TableOnline BLOG: Vana Toomas

Seekord käisime külas legendaarses restoranis Vana Toomas, mis on peale 15 aastat läbi teinud väga modernse uuenduskuuri. Restoran pakub oma külalistele põnevat söögikogemust, mis ühendab endas traditsioonilist Eesti kööki ja maailma maitseid. Ütleme nii, et meie rändasime läbi Peruu, Hispaania, Levanti piirkonna ja Itaalia otse vanaema kööki. Restorani hiljuti renoveeritud interjöör on väga maitsekas ning koosneb kaasaegsest sisekujundusest - kuid seinale paigutatud fotod viivad meid rännakule läbi ajaloo. Uus ja vana käsikäes - just nagu meile meeldib!



ASUKOHT: Restoran Vana Toomas asub Raekoja platsil, Mündi tänava nurgal - ajaloolises Tallinna vanalinnas.


ATMOSFÄÄR: Vanalinnas pole just palju kohti alles, kuhu oleks tõesti mõnus sisse astuda, head vaadet ning maitsvat toitu nautida - ja miks ka mitte live muusikat kuulata. Nagu juba mainisime, on kardinaalselt muudetud sisekujundust ning disainisõbrale jäävad kindlasti silma läbimõeldud detailid. Minimalistlik, kuid hubane - absoluutselt imelise vaatega Raekoja platsile. Kui sa eelistad privaatsemat nurka, siis teine korrus on kindlasti sinu jaoks!



TOIT: Just nii - meie maitseelamus oli rännak mööda maailma, läbipõimitud kohalikest mõjutustest. Eelroogadest proovisime cevichet ning böffi. Ceviche Pähkla forelli, kurgi, laimi ja mangoga oli väga huvitav, kuna klassikalise Leche de Tigre asemel oli kala marineeritud tilliga kastmes - mis lisas roale kohalikku maitset. Klassikaline böff serveeriti kapparite ja chilli aioli ning ülitervisliku tudraõliga. Hummusele oli jällegi antud eestipärane twist, kasutades juursellerit traditsiooniliste kikerherneste asemel. Serveeriti kergelt marineeritud redise ja lillkapsaga, mis sobib kreemja tekstuuriga kokku ideaalselt.


Pearoogadest peame kohe ära mainima kaheksajala - kuna tegu oli ühe parima roaga, mida oleme proovinud. Teadagi, et kaheksajalga on keeruline valmistada täisuslikult - seega olime meeldivalt üllatunud. Roa maitsed ja tekstuur olid nii nauditavad, et me lausa neelasime kõik alla. Karamellivõi, kartul pepperoni kaun ja mangotšilli aioli olid kaheksajalale täiusliud lisandid. Unistame juba järgmisest korrast, et saaks Vana Toomase kaheksajalga proovima minna!


Suitsune Pähkla forell kale kapsa, tilliemulsiooni ja maapirni chipsiga oli samuti vägagi maitsev. Lauda serveeriti see ülimalt efektselt - suitsuga kupli all, mille aroomi oli veel pikalt tunda.


Panna cotta oli jällegi täiuslik näide, kuidas klassikaline dessert transformeerub läbi Eesti maitsete millegiks uueks! Õunakook kardemonise mandli kastmega viis meid otse lapsepõlve, kuid seekord oli juurde antud ka kerged Amaretto noodid.


Lisaks menüüs leiduvatele klassikalistele kokteilidele pakutakse ka väga efektseid ja põnevalt serveeritud alkoholivabu kokteile. Meie proovisime Virgin Mojitot ning Sunseti - ananass ja apelsin grenadiiniga - mis toodi lauda vahva suitsumulliga!


Samuti väärib ära märkimist see, et Vana Toomases on kolmapäevast laupeävani elav muusika ning juba kevadest avatakse taas väliterrass.



Aadress: Raekoja plats 8







Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page